У Генштабі пояснили, чому росіяни не атакують Україну з Середземного моря

У Генштабі пояснили, чому росіяни не атакують Україну з Середземного моря

Ексклюзив
Укрінформ
Пуски ракет з акваторії Середземного моря можуть викликати небажаний для Російської Федерації міжнародний резонанс у зв’язку з необхідністю заходу кораблів у внутрішні води та прольотом цих ракет через повітряний простір країн-членів НАТО.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов сказав в інтерв’ю Укрінформу.

Бригадний генерал зауважив, що ворог має технічні можливості завдавати ракетних ударів з акваторії Середземного моря. За його словами, дальність пуску ракет – близько 1500 км, що дозволяє застосувати їх по об’єктах у південних регіонах України.

Читайте також: РФ готується до подальшої атаки на країни Заходу

Водночас Громов підкреслив, що це може викликати небажаний для Росії міжнародний резонанс у зв’язку з необхідністю заходу кораблів у внутрішні води та прольотом цих ракет через повітряний простір країн-членів НАТО. “При нинішній консолідації блоку НАТО я вважаю такі дії РФ маловірогідними. Адже наслідки будуть непорівнянні з діями, аж до негайного потоплення цих ракетоносіїв”, – додав він.

Читайте також: Найбільше військової допомоги Росії надають Іран, Білорусь та КНДР - Громов

Як повідомляв Укрінформ, станом на 4 липня Росія тримала в Середземному морі на бойовому чергуванні до 8 кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп — до 16 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-