Україна обговорила в Авіаційному комітеті НАТО організацію польотів і підготовку льотчиків

Україна обговорила в Авіаційному комітеті НАТО організацію польотів і підготовку льотчиків

Укрінформ
Представники Головного управління державної авіації України на засіданні Авіаційного комітету НАТО у Брюсселі обговорила організацію та виконання польотів, застосуванні БпЛА, підготовку льотного складу, медичне забезпечення та використання аеродромів.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Телеграмі.

"Міноборони поглиблює співпрацю з національними військовими органами управління авіацією держав-членів та партнерів НАТО", - йдеться у повідомленні.

На засіданні були обговорені особливості льотної придатності повітряних суден, їх компонентів, використання повітряного простору та забезпечення його безпеки.

Зважаючи на виклики розв’язаної Росією війни, особливу увагу акцентували на організації та виконанні польотів, застосуванні БпЛА, підготовці льотного складу, медичного забезпечення та використання аеродромів.

Читайте також: Столтенберг і Зеленський обговорили підготовку до саміту НАТО

Окрему увагу сторони приділили вдосконаленню нормативно-правової бази у галузі державної авіації.

“Україна розробляє новий документ з організації та виконання польотів державної авіації в особливий період та під час дії воєнного стану. Зосереджуємося на повній взаємосумісності з Альянсом. Тому зміни, передусім, будуть націлені на врахування натовського досвіду, адаптованого під українські реалії", – зазначив начальник Головного управління державної авіації України Андрій Телегін.

За його словами, цей документ, після його впровадження, буде представлений Авіаційному комітету НАТО для коригування підходів Альянсу з урахуванням українського досвіду ведення війни.

Читайте також: Навчання українських пілотів на F- 16 ще не розпочалося - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, НАТО розглядає варіант розміщення у Румунії навчальної бази для тренувань українських пілотів на винищувачах F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-