Навчання українських пілотів на F- 16 ще не розпочалося - Ігнат

Навчання українських пілотів на F- 16 ще не розпочалося - Ігнат

Укрінформ
Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 іще не розпочалися.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Процес пішов, але навчання ще не розпочато. Власне, такі маємо реалії, але очікуємо позитивних рішень”, - сказав речник.

За його словами, представники командування Повітряних сил та інших відомств "займаються цим питанням щодня". Зокрема, перебуваючи за кордоном, вивчають бази і проводять консультації з партнерами: де, на яких підставах, хто буде навчати українських льотчиків. Авіаційна коаліція у консультаціях з українською стороною "проводить роботу, планування, графіки”, зазначив Ігнат.

Він зауважив, що чимало країн мають навчальні бази і центри, і вивчається, де і яку кількість українських пілотів можуть прийняти на навчання.

Читайте також: У Повітряних силах закликають міжнародних партнерів прискорити надання F-16

Речник зазначив, що Україна матиме літаки F-16 - це рішення прийнято.

"Ми повинні зрозуміти, що без процесів, які необхідно пройти, - а це навчання пілотів, інженерів та інші процеси, підготовка інфраструктури, передача (літаків - ред.) поки неможлива, на це потрібен час. І звернення нашого вищого військово-політичного керівництва до наших партнерів - щоб цей час не затягувався там, де можна прискорити”, - сказав Ігнат.

Він також зауважив, що зволікання з процесом підготовки пілотів і передачі Україні винищувачів призводить до жертв як серед захисників, так і серед мирного населення.

Відео: Телемарафон «Єдині новини»

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков раніше заявляв, що під час засідання Комісії НАТО-Україна були досягнуті конкретні зобов’язання союзників по Альянсу щодо організації спеціалізованого тренування для українських пілотів на літаках F-16, що відкриє шлях до поставки цих літаків в Україну.

Президент Володимир Зеленський 1 липня зазначив, що графіка навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16 немає, дехто з іноземних партнерів зволікає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-