Війна не закінчиться, поки Крим буде під окупацією – Зеленський

Війна не закінчиться, поки Крим буде під окупацією – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що кінцевою метою України є деокупація Криму і лише тоді це буде означати, що "війна закінчилась", а "мир" без Криму Зеленський не вважатиме перемогою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Ми не можемо уявити Україну без Криму. І поки Крим знаходиться під російською окупацією, це означає лише одне: війна ще не закінчилася», – сказав він.

На запитання, чи є сценарій, за якого може прийти мир без Криму, Зеленський сказав: «Тоді це не буде перемогою».

Читайте також: Заколот «вагнерівців» свідчить про шкоду, що її Путін завдав Росії - директор ЦРУ

Також Зеленський прокоментував заколот вагнерівців та заявив, що реакція Путіна на ці події була слабкою.

"Ми бачимо реакцію Путіна. Вона слабка. По-перше, ми бачимо, що він не все контролює. Просування "Вагнера" вглиб Росії та захоплення певних регіонів показує, як легко це зробити. Путін не контролює ситуацію в регіонах", - сказав він.

«Вся та вертикаль влади, яку він (Путін - ред.) мав, просто руйнується», - додав Зеленський.

Президент сказав, що звіти української розвідки показують, що Кремль "вимірює" підтримку Пригожина в суспільстві, і він стверджує, що половина Росії підтримує боса ПВК "Вагнер" та заколот його воєнізованого угруповання.

Читайте також: Адмірал НАТО - про контрнаступ України: Це не просто прогулянка

Зеленський також прокоментував свою зустріч з очільником Центрального розвідувального управління США (ЦРУ) Біллом Бернсом, який нещодавно відвідав Київ та зустрівся з ним та представниками української розвідки.

Зеленський сказав, що був "здивований", побачивши, що про його зустріч з Бернсом повідомили у ЗМІ.

«Моє спілкування з керівником ЦРУ завжди має відбуватися за лаштунками», — сказав він. «Ми обговорюємо важливі речі – що потрібно Україні і як Україна готова діяти», - додав Зеленський.

Бернс декілька разів відвідував Україну під час повномасштабної війни.

«У нас немає секретів від ЦРУ, тому що у нас гарні стосунки, і наші спецслужби спілкуються між собою», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що ситуація досить проста: "У нас гарні стосунки з керівником ЦРУ, ми спілкуємося. Я розповів про всі важливі речі, пов’язані з полем бою, які нам потрібні».

Читайте також: Зеленський: Кожен звільнений метр коштує життя людей, тому контрнаступ йде не так швидко

Як повідомлялося, директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що збройний заколот ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина був викликом російській державі, який продемонстрував руйнівний ефект війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-