На Одещині Зеленський відвідав госпіталь та вручив нагороди військовим

На Одещині Зеленський відвідав госпіталь та вручив нагороди військовим

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відвідав військових у госпіталі та вручив їм нагороди.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомляє в Інстаграмі.

“Для мене завжди дуже почесно нагороджувати наших воїнів. Сьогодні мав можливість поспілкуватися та вручити державні нагороди українським героям. Дякую за службу! Бажаю усім якнайшвидшого одужання”, - написав він.

Президент відзначив, що для нього було особливою честю – залишити побажання на примірнику “Кобзаря”, який супроводжує українських воїнів у боях ще з 2014-го року.

Зеленський наголосив, що окремої подяки заслуговують всі українські медики. “Цінуємо вашу нелегку щоденну роботу й увагу до наших героїв! Дякую вам!”, - додав він.

На Одещині Президент відвідав військовий госпіталь і нагородив українських моряків / Фото: Офіс Президента

В пресслужбі Президента додали, що під час робочої поїздки в Одеську область Зеленський відвідав один із медичних закладів, де проходять лікування поранені військовослужбовці Військово-морських сил ЗСУ.

Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди за “особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”. Воїни нагороджені орденами “За мужність” ІІІ ступеня, а також медалями “За військову службу Україні” та “Захиснику Вітчизни”.

Президент привітав українських захисників із Днем Військово-Морських сил України.

Також Зеленський поспілкувався з персоналом лікарні та відзначив представників медичної служби Збройних сил України орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, Данила Галицького та медаллю “Захиснику Вітчизни”.

“Хочу подякувати за увагу до наших героїв, за вашу роботу, побажати вам здоров’я”, – додав глава держави.

Читайте також: Зеленський відвідав військових у госпіталі та вручив їм нагороди

Президент також вручив бойові прапори 64-му окремому гарматному артилерійському дивізіону 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова і 26-му та 27-му окремим дивізіонам річкових катерів річкової флотилії Військово-Морських сил ЗСУ.

Крім того, глава держави присвоїв командувачу Морського командування ВМС ЗСУ Андрію Сидоренку звання коммодора.

Під час заходів у Одесі до Дня Військово-Морських Сил ЗСУ Володимир Зеленський нагородив відзнакою Президента «За мужність і відвагу» 10-ту морську авіаційну бригаду імені Героя України полковника Ігоря Бедзая і 88-ий окремий батальйон морської піхоти 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського.

«Для мене це честь – повідомити сьогодні, що відзнакою Президента України «За мужність та відвагу» разом із 10-ю морською авіаційною бригадою імені Героя України полковника Ігоря Бедзая відзначений і 88-ий окремий батальйон морської піхоти 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського. Слава усім вам, воїни», - сказав Зеленський.

Він особливо відзначив підрозділи морської піхоти України. «Дуже часто у зверненнях я дякую з великою повагою нашим воїнам, які проявили себе у боях надзвичайно результативно. Я дякую нашим морпіхам, зокрема славетним 35-ій та 36-ій окремим бригадам морської піхоти», - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський приїхав в Одесу — про оперативну обстановку доповів Неїжпапа

Глава держави привітав військовослужбовців ВМС ЗСУ із професійним святом.

«Ми знаємо, ми бачили і ми вдячні за ту славу, яку здобувають для нашої держави складові наших ВМС ЗСУ. Ми всі в Україні впевнені у силі нашого народу і впевнені у ваших силах і - це дуже важливо - у вашій міцності, професійності, здатності і надалі демонструвати українську силу», - заявив він.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх героїв, які віддали життя заради незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня Президент Володимир Зеленський прибув до Одеси, де обговорив проміжні результати та перспективи розвитку програми морських дронів та ракетної програми.

Фото, відео: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-