Голова ДПСУ перевірив оборону на кордоні з Росією у Харківській області

Голова ДПСУ перевірив оборону на кордоні з Росією у Харківській області

Фото, відео
Укрінформ
Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко перевірив облаштування оборони на кордоні з Російської Федерацією та умови розміщення особового складу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

“Дейнеко перевірив облаштування позицій з прикриття та оборони лінії державного кордону, заслухав керівників підрозділів та поговорив з бійцями”, - ідеться в повідомленні.

Відео: ДПСУ

Військовослужбовці, зокрема зазначали, що росіяни досить активно використовують засоби радіоелектронної боротьби та намагаються вести повітряну розвідку для викриття позицій, на що українські захисники використовують всі можливі засоби, аби ефективно цьому протидіяти.

На Харківщині голова ДПСУ перевірив оборону на кордоні з Росією / Фото: ДПСУ

Також були обговорені кроки для більш ефективного застосування мінометних та гранатометних розрахунків, уточнені деталі бойових позицій та розташування російських військ. Окремо акцентувалася увага на ефективному використанні безпілотників для відстеження лінії державного кордону.

Дайнеко проаналізував стан озброєння, технічних засобів і перевірив облаштування позицій та умови розміщення особового складу. Також йшлося про забезпеченість харчуванням та іншими всіма необхідними засобами.

Голова ДПСУ зауважив, що кордон з РФ залишається досить складним і відповідальним напрямком, оскільки ворог щоденно веде обстріли зі своєї території, а також намагається застосовувати диверсійні групи.

Читайте також: Дейнеко відвідав позиції прикордонників на Бахмутському та Лиманському напрямках

Дейнеко подякував бійцям за мужність під час оборони України від росіян та ще раз наголосив, що “тут є і завжди буде наш кордон”.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня росіяни з артилерії та мінометів обстрілювали прикордонні та прифронтові населені пункти Куп'янського та Чугуївського районів Харківської області. Зокрема під ударами російських загарбників перебували Гатище, Огірцеве, Дворічанське, Синьківка та інші населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-