Бельгія бере участь у тренуванні українських пілотів на F-16

Бельгія бере участь у тренуванні українських пілотів на F-16

Укрінформ
Бельгія разом із Нідерландами, Данією та іншими країнами бере участь у програмі підготовки українських пілотів на літаках F-16.

Про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо у Брюсселі, де проходить дводенне засідання Європейської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Коментуючи нещодавню спробу заколоту в Росії, Де Кроо заявив: «Те, що відбулося в Росії протягом вихідних, може лише мотивувати нас підтримувати Україну. Наша допомога є масштабною, і ми будемо й надалі робити все можливе, щоб забезпечити перемогу України у цій війні. Це означає, що дискусії навколо гарантій безпеки мають бути чутними тут, в Європейському Союзі, а також у НАТО - вже за кілька тижнів буде важливий Вільнюський саміт. Майже щотижня ми маємо нові проєкти. Наприклад, допомога у тренуванні пілотів на F-16 та надання інструкторів - це те, у чому Бельгія бере участь разом із Нідерландами, Данією та іншими країнами».

Читайте також: Данія почала навчання українських пілотів на F-16

Керівник уряду Бельгії зауважив, що спроба військового заколоту є внутрішньою справою Росії. Водночас це засвідчує, що європейські країни мають уважно стежити за подіями у Росії, а також у Білорусі, оскільки розвиток подій у цих країнах має вплив на європейську безпеку.

Як повідомлялося, 29-30 червня у Брюсселі відбувається саміт ЄС. Вчора лідери європейських країн розглянули ситуацію в Україні та підтвердили рішучість продовжувати надавати Україні необхідну політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу, а також готовність підтримувати Україну у довгостроковій перспективі, під час повоєнного відновлення.

Читайте також: Виробник F-16 заявив, що готовий навчати українських пілотів

Сьогодні саміт продовжить обговорення питань міграції, а також розвитку конкурентоспроможності європейської економіки.

Фото: Wikimedia Commons / Thomas Meneguin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-