Більшість американців підтримують надання зброї Україні

Більшість американців підтримують надання зброї Україні

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість американців підтримують надання зброї Україні для захисту від Росії й вважають, що така допомога відповідає інтересам США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані опитування Reuters/Ipsos.

Результати опитування, яке проводилося в понеділок та вівторок, зафіксували різке зростання підтримки передачі зброї України: 65% порівняно з 46% у травні.

При цьому за постачання американської зброї виступають 81% демократів, 56% республіканців і 57% незалежних.

Читайте також: Україна змогла перехопити стратегічну ініціативу на полі бою - Залужний

Опитування також показало, що 76% американців вважають, що надання допомоги Україні демонструє Китаю та іншим суперникам, що Сполучені Штати мають «волю і здатність» захищати свої інтереси та своїх союзників.

Зазначається, що такі результати сприятимуть політиці президента США Джо Байдена щодо надання допомоги Україні у звільненні окупованих територій, а також посилюватимуть позиції керівництва Республіканської партії у Конгресі, яке підтримує Україну.

Читайте також: США оголосили про виділення Україні нового пакету військової допомоги

Онлайн-опитування Reuters/Ipsos проводилося по всій країні, у ньому взяли участь 1004 респонденти, у тому числі 400 демократів і 383 республіканців. Похибка сягає близько 4%.

Згідно з іншими соціологічними даними, значна більшість американців – близько 70 відсотків – більше схильна підтримати на президентських виборах 2024 року того кандидата, який продовжить надавати військову допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-