Рада закликала світ посилити санкції проти Росії через загрозу ядерної катастрофи на ЗАЕС

Рада закликала світ посилити санкції проти Росії через загрозу ядерної катастрофи на ЗАЕС

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила звернення до ООН, МАГАТЕ, Євросоюзу, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, НАТО, Ради Європи та їхніх парламентських асамблей щодо запобігання ядерній катастрофі на ЗАЕС та протидії ядерному шантажу Росії.

Про це повідомив народний депутат із фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що за проєкт постанови №9429 проголосували 274 народних депутати.

Український парламент закликав світове співтовариство засудити тривалу окупацію і мілітаризацію ЗАЕС та ядерний шантаж Росії, посилити санкції щодо країни-агресора з метою недопущення ядерної катастрофи, визнати Російську Федерацію державою – спонсором тероризму.

Читайте також: Польща робить усе можливе для уникнення катастрофи на ЗАЕС - Моравецький

Водночас ВР закликає парламенти та уряди іноземних держав, які ще не визначилися щодо збройної агресії Російської Федерації проти України чи демонструють нейтральність, а також держави, які на сьогодні продовжують співпрацювати з російською федерацією, - не ставати співучасниками воєнних злочинів держави-агресора.

Як повідомлялося, 4 березня 2022 року росіяни окупували ЗАЕС. 22 червня 2023 року Президент України Володимир Зеленський заявив про плани Росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-