Пісторіус пояснив, чому Німеччина не може бути в перших рядах коаліції винищувачів

Пісторіус пояснив, чому Німеччина не може бути в перших рядах коаліції винищувачів

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус стримано зреагував на очікування Києва щодо участі Берліна у міжнародній "коаліції винищувачів".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Ми були експертами з постачання танків і танкової техніки, є експертами з протиповітряної оборони, яка, як і раніше, має величезне значення", - сказав Пісторіус у кулуарах заходу Соціал-демократичної партії Німеччини в місті Ауріх.

Однак, зауважив він, у питанні винищувачів Німеччина перебуває не у перших рядах.

Той факт, що ФРН не належить до "коаліції винищувачів", Пісторіус пояснив тим, що вона не має літаків F-16. Крім того, зазначив міністр, така підтримка потребує часу.

Читайте також: Нідерланди почнуть навчання українських пілотів на F-16 вже цього літа – міністерка оборони

"Швидка допомога не може бути надана найближчими тижнями, тому що необхідно провести навчання, мають бути підготовлені ремонт та логістика", - наголосив глава міноборони ФРН. За його словами, * F-16 є лише у деяких союзників НАТО, а Бундесвер користується винищувачами Eurofighter та Tornado.

Водночас, за оцінкою Пісторіуса, до кінця року Німеччина має підготувати майже 10 тисяч українських військових. "Жодна країна у світі не навчила стільки", - заявив міністр оборони Німеччини.

Читайте також: Пентагон отримав запит від Данії на програму підготовки українських пілотів на F-16

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков прогнозує початок навчань українських пілотів на літаках F-16 уже в липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-