Нідерланди почнуть навчання українських пілотів на F-16 вже цього літа – міністерка оборони

Нідерланди почнуть навчання українських пілотів на F-16 вже цього літа – міністерка оборони

Укрінформ
Українські пілоти розпочнуть підготовку на F-16 вже цього літа.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, про це міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен сказала відповідаючи на запитання українських журналістів під час візиту в нідерландський реабілітаційний центр, де українські військові проходять реабілітацію.

“Ми хочемо якнайшвидше розпочати навчання на винищувачах. Ми не маємо точної дати. Я не можу дати вам це зараз, але ми дуже амбітні. Ми хочемо почати якнайшвидше. Так, це літо – це те, над чим ми зараз працюємо цього літа. Я не можу бути точнішою, але я дуже сподіваюся, що ми почнемо цього літа”, - сказала вона.

Відповідаючи на питання, скільки триватиме програма підготовки українських пілотів вона сказала, що Нідерланди хочуть підготувати українських пілотів якомога швидше.

“Ми хочемо зробити це так швидко, як тільки можливо. Щоправда, потрібно розуміти, що це складна система озброєння - так що треба побачити, наскільки швидко її опановуватимуть українські пілоти. Але ми вже знаємо, що українські військові навчаються дуже швидко”, - сказала вона.

Читайте також: Базу для навчання пілотів ЗСУ на F-16 можуть розмістити в Румунії - Politico

Як повідомляв Укрінформ, уряд Данії готовий передати Україні винищувачі F-16, однак за умови схвалення цього кроку США, які виготовляють ці літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-