Контрнаступ відбуватиметься «як восени» - Зеленський

Контрнаступ відбуватиметься «як восени» - Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що контрнаступ українських сил буде відбуватися так само як і восени, коли спочатку здавалось, що процес уповільнився, а потім ЗСУ почали стрімко просуватись.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC.

"Контрнаступ ми оцінюємо позитивно. Не все просто, бо є ті чи інші складнощі. По-перше, вся наша земля замінована, навіть там, де ми деокупували нашу територію, майже 200 тисяч квадратних кілометрів нашої землі заміновано. Тому і контрнаступальні дії відбуваються непросто...Восени у нас були відповідні контрнаступальні дії і здавалось, що це уповільнений процес. Але в якийсь момент всі побачили, як ми стрімко почали просуватися вперед. Так само буде і тут", - зазначив Президент

Читайте також: Шмигаль - про контрнаступ: Ми бережемо солдатів і просуваємося вперед

За його словами, звісно, хотілося б робити кроки більшими у наступі, але "той, хто бореться - поборе, і той, хто стукає у двері, тому відкриють".

"Тому в будь-якому випадку ми впевнені в успіху контрнаступальних дій", - заявив Зеленський.

Він підкреслив, що українські військові мотивовані на відміну від російських. "Російським військовим погрожує їхнє керівництво. Вони знають, що якщо вони будуть відступати, їх просто будуть вбивати", - зауважив Президент.

Читайте також: Контрнаступ йде нелегко, бо РФ замінувала 200 тисяч км² — Зеленський

Він також підкреслив, що Росія щоденно спричиняє страшні трагедії в Україні: "Я не впевнений, що вони можуть нам протистояти. Але те, що вони готові на якісь лиха іти, на великі страждання, доводити свої кроки до природних катастроф, до катастроф великого масштабу, абсолютно зрозуміло", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що після підриву греблі Каховської ГЕС були затоплені чотири тисячі домівок: "Хтось каже, що вони таким чином хотіли запобігти нашому контрнаступу. Ну, я вам скажу чесно, не вірте такій інформації. Росія це робить щоденно. Вона щоденно підриває нашу інфраструктуру, б'є ракетами тощо", - заявив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів нараду з міністром внутрішніх справ з питань ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, також було розглянуто питання підготовки нової доктрини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-