Павлюк зустрівся з помічником Столтенберга – говорили про переозброєння Сил оборони

Павлюк зустрівся з помічником Столтенберга – говорили про переозброєння Сил оборони

Фото
Укрінформ
У Міністерстві оборони відбулися чергові консультації експертів України та НАТО з питань оборонного планування.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

«Розпочались чергові консультації експертів України та НАТО з питань оборонного планування. Разом із помічником генерального секретаря НАТО з операцій Томасом Гоффусом відкрив черговий блок консультацій представників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України, інших складових Сил оборони з профільними експертами Міжнародного секретаріату НАТО з питань оборонного планування. Це продовження спільної діяльності, щодо готовності союзників допомогти Україні у розробленні власної дорожньої карти переходу на стандарти НАТО та західне ОВТ у контексті рішення Мадридського саміту НАТО у 2022 році», - зазначив Павлюк.

Читайте також: Після підриву Каховської ГЕС росіяни перекинули частину військ на Запорізький напрямок – Павлюк

Він наголосив, що започаткований минулого року в Любліні цей формат роботи став ще одним спільним майданчиком для удосконалення процедур оборонного планування відповідно до підходів НАТО. Він також відкрив нові унікальні можливості для поглиблення співпраці через аналітичні інструменти, що використовуються Альянсом під час процесу оборонного планування та для тестування результатів огляду спроможностей.

Павлюк подякував представникам НАТО за пропозиції щодо бачення та підходів до розроблення дорожньої карти взаємосумісності.

Перший заступник міністра оборони обговорив з помічником генсека НАТО з питань операцій Томасом Гоффусом питання переходу Збройних сил України та інших складових Сил оборони на західні стандарти, переозброєння сучасними західними зразками ОВТ, а також на шляхах прискорення інтеграції України до євроатлантичної безпекової спільноти.

Читайте також: Військові сапери за тиждень знешкодили 1448 вибухонебезпечних предметів - Павлюк

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом закликав зробити у Вільнюсі крок до членства України в НАТО, усунувши План дій щодо членства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-