Військові сапери за тиждень знешкодили 1448 вибухонебезпечних предметів - Павлюк

Військові сапери за тиждень знешкодили 1448 вибухонебезпечних предметів - Павлюк

Укрінформ
Саперні підрозділи Міністерства оборони та Збройних сил України з 13 по 19 травня обстежили 289 га звільнених від росіян територій України та знешкодили 1448 вибухонебезпечних предметів.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі.

“Групи розмінування ДССТ Міністерства оборони України та КСП Збройних сил України разом з іншими операторами невпинно працюють, щоб ми могли передати у спадок онукам безпечну, європейську та вільну країну, а не сотні тисяч мін та нерозірваних боєприпасів”, - заявив він.

За словами Павлюка, також сапери обстежили близько 12 км автодоріг, 1 км залізних колій, понад 5 км газогонів та близько 5 км ЛЕП.

Групи розмінування знешкодили 1448 вибухонебезпечних предметів лише за тиждень.

“Для того, аби подолати цей виклик, маємо залучити всі можливі ресурси та акумулювати досвід. Забезпечувати саперів усім необхідним: від навчання на території України до засобів індивідуального захисту та новітніх технологій, наданих партнерами. Об’єднавши зусилля, повернемо українським територіям безпеку та обов'язково переможемо”, - наголосив заступник міністра оборони.

Читайте також: На Харківщини виготовили машину для розмінування

Як повідомляв Укрінформ, за словами першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки Юлії Свириденко, Україна прагне цього року очистити 35% з 470 тисяч га земель сільгосппризначення, визначених для пріоритетного розмінування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-