Данілов розповів про воєнний пріоритет Сил оборони – «артилерійське знекровлення» ворога

Данілов розповів про воєнний пріоритет Сил оборони – «артилерійське знекровлення» ворога

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов розповів про воєнний пріоритет Сил оборони – «артилерійське знекровлення» ворога.

Про це він зазначив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він наголосив, що “Сили оборони України одночасно ведуть як наступальні, так і оборонні дії. СОУ розвивають як власні наступальні операції, так і відбивають ворожий наступ і контратакують”.

Читайте також: Данілов: Потрібно створити механізм, який захистить людство від ядерного шантажу РФ

Данілов також повідомив, що російські окупаційні війська активно протидіють наступу СОУ шляхом максимальної активізації бойових дій на Сході в Донецькому операційному районі (в районі Мар’янка і Авдіївка), підтягуючи резерви, в першу чергу, з повітряно-десантних військ.

За словами секретаря РНБО, “мета – повне захоплення Донецької і Луганської областей і відтягування сил та засобів СОУ від інших напрямків”.

Він підкреслив, що ворог також концентрує додаткові сили на Півдні, “вибудовуючи, як мінімум, трирівневу систему фортифікації з проведенням безпрецедентного по масштабах мінування територій на найбільш критичному для себе Куп'янсько-Лиманському напрямку з метою убезпечення створення умов з "перерізання" так званого "сухопутного коридору" в Крим”.

Читайте також: Данілов: Наслідки підриву Каховської ГЕС для Росії будуть катастрофічними

“СОУ крок за кроком просуваються вперед до визначених верховним командуванням цілей, маючи одним із своїх головних пріоритетів збереження життя військовослужбовців і цивільного населення. "М’ясні штурми" - це російська прерогатива пригожинсько-герасимовського стилю ведення війни”, - підкреслив Данілов.

Він наголосив, що “безцінну і надважливу роботу виконують українські Сили опору на тимчасового окупованих рф територіях, підготовлюючи сприятливі умови для подальшої бойової роботи СОУ, полегшуючи звільнення наших територій”.

“Одним із головних пріоритетів СОУ на цей час є передусім "артилерійське знекровлення" російських окупаційних військ, максимальне знищення артилерійських та інших систем вогневого ураження та їх розрахунків для розчищення театру бойових дій для операцій СОУ. Знищення російських пунктів управління, складів боєприпасів, палива, продовольства, маршрутів забезпечення. Така робота українськими захисниками виконується на відмінно. Показники знищення ворожої техніки досягли чи не максимальних показників з моменту початку війни”, - вважає Данілов.

Читайте також: Данілов не виключає можливості індивідуальних двосторонніх угод з країнами НАТО

Як повідомлялося, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголосив, що сьогодні свою роботу Сили оборони роблять на "відмінно".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-