Брідлав закликав уряд США надати Україні ракети ATACAMS

Брідлав закликав уряд США надати Україні ракети ATACAMS

Укрінформ
Забезпечення України далекобійними ракетними системами ATACAMS зміцнить її сухопутні ресурси, суттєво розширить можливості для перемоги та компенсує нестачу військово-повітряних ресурсів ЗСУ в короткій перспективі.

Такий коментар озвучив у середу колишній Верховний головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі генерал у відставці Філіп Брідлав, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що Україна має гарні, втім не ідеальні, сухопутні ресурси. І перше, що я хотів би відзначити, що в загальній картині не вистачає точних далекобійних вогневих засобів – я би сказав прямо, ATACAMS та подібних до них (систем – ред.)», - зауважив колишній командувач під час засідання в Вашингтоні Робочої групи США-Україна.

Він позитивно оцінив внески, зокрема, Великої Британії, яка надає ЗСУ ракети Storm Shadow. Однак, за його словами, потрібні більші обсяги таких можливостей, і це можуть забезпечити ATACAMS.

Читайте також: Штати вважають юридично недійсним призупинення участі росії в договорі СНО-III

Крім того, підкреслив Брідлав, ці далекобійні системи могли би компенсувати в короткостроковій перспективі недостатньо забезпечені ресурси українських військово-повітряних сил в плані нанесення ударів по цілях на далекій відстані.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня представники обох партій в Палаті представників США представили резолюцію із закликом до президента Байдена надати Україні ракетні системи більшого радіуса дії ATACAMS. Вони висловили переконання, що це прискорить перемогу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-