Тривогу в Україні оголошували через виліт МіГ-31К, який є носієм «Кинджала»  - Ігнат

Тривогу в Україні оголошували через виліт МіГ-31К, який є носієм «Кинджала» - Ігнат

Укрінформ
Масштабна повітряна тривога в Україні була оголошена через виліт російського літака МіГ-31К, який є носієм ракети "Кинджал".

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає кореспондент Укрінформу.

«По всій Україні повітряна тривога через виліт МіГ-31К, який є носієм "Кинджала". Хочу нагадати, що недостатньо у нас систем Patriot, які можуть захистити українське небо від такого типу озброєння. Це аеробалістична ракета, яка може летіти дуже швидко і дуже точно. Тому загроза є всій державі. Тому й оголошена тривога», - сказав Ігнат.

Він укотре закликав громадян не нехтувати сигналами тривоги. «Навіть коли ви впевнені у роботі ППО, то повинні розуміти, що все, що буде збито, впаде на землю - правило земного тяжіння ніхто не відміняв, - тому треба дотримуватись безпеки», - підкреслив речник.

Читайте також: Українські захисники знищили всі 35 «шахедів», запущених ворогом цієї ночі

Як повідомлялося, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що в ніч проти 4 травня Сили оборони за допомогою системи Patriot знищили російську ракету «Кинджал» над Київщиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-