Нідерланди й далі зміцнюватимуть військовий потенціал України - міністерка оборони

Нідерланди й далі зміцнюватимуть військовий потенціал України - міністерка оборони

Укрінформ
Нідерланди сповнені рішучості продовжувати підтримувати Україну та український народ у прагненні протистояти російській агресії. 

Про це міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила на базі Військово-повітряних сил, яку відвідав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Нідерланди сповнені рішучості продовжувати підтримувати Україну та український народ у прагненні протистояти російській агресії. Ми продовжуватимемо робити значний внесок у зміцнення України, військовий потенціал. Тепер і в майбутньому. Скільки потрібно”, - наголосила Оллонґрен.

Вона також зазначила, що візит Президента Зеленського проходить в особливий день для Нідерландів. Адже щороку 4 травня Нідерланди вшановують пам’ять громадян та солдатів Нідерландів, які загинули під час війни та мирних місій після Другої світової війни.

Читайте також: Нідерланди не бачать табу в наданні Україні винищувачів F-16 - Рютте

“Таким чином, минуле та сьогодення зливаються тут сьогодні. І це на жаль, гірка реальність. Ваша боротьба – наша боротьба. Ми вважаємо своїм обов’язком підтримати вас”, - сказала Оллонґрен.

Міністерка також підкреслила, що дуже важливо притягнути винних до відповідальності.

“Самовідданість ваших солдатів справді надихає. Вони борються за вільну Україну, Україну, яку можуть передати своїм дітям. Ставки високі. Для України. Але і для нас тут, у Нідерландах, і для всіх, хто цінує цінність демократії, міжнародного права та територіальної цілісності”, - зазначила Оллонґрен.

Читайте також: Бельгія готує новий пакет військової допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський розпочав офіційний візит у Нідерланди, програмою якого передбачено звернення, зустріч із прем'єр-міністрами Нідерландів та Бельгії, відвідання МКС та перебування на аудієнції у короля й на базі ВПС.

У Гаазі Володимир Зеленський вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-