Атака дронів на кремль: Білий дім прокоментував імовірність провокації з боку рф

Атака дронів на кремль: Білий дім прокоментував імовірність провокації з боку рф

Укрінформ
У ситуації з ударом дронів по кремлю США воліють не квапитися із заявами та дочекатися, поки стануть відомі конкретні факти.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказала речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, відповідаючи на запитання про те, чи могли бути удари БПЛА в центрі москви провокацією самих росіян.

«Ще занадто рано говорити... про операцію під фальшивим прапором. Але очевидно, що росія має історію подібних речей», - зауважила вона.

Представниця Білого дому підкреслила, що не хотіла б спекулювати на цю тему або робити припущення, оскільки США зараз не можуть підтвердити автентичності повідомлень про атаку начебто українських дронів по кремлю.

Читайте також: Атака на кремль, або Що означають щоденні удари дронів й ракет на зустрічних курсах

На запитання про те, чи вважають у Вашингтоні путіна легітимною ціллю для українських військових, Жан-П’єр зазначила, що США не спонукають українців до будь-яких подібних кроків.

«Від початку цього конфлікту Сполучені Штати, звісно, не заохочують і не забезпечують Україну можливостями завдавати ударів за межами її кордонів»,- підкреслила представниця адміністрації США.

Читайте також: Зеленський: Ми ніякі меседжі путіну вже давно не відправляємо

Як повідомлялося, пресслужба президента росії заявила про відбиття спроби удару безпілотниками по кремлю. У москві стверджують, що розцінюють спробу удару як «сплановану терористичну акцію та замах на президента рф напередодні дня перемоги» з боку України.

Президент Володимир Зеленський заперечив причетність України до атаки на резиденцію путіна, назвавши це маніпуляціями з боку російського керівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-