Усі види військ матимуть свої окремі нагородні медалі – Резніков

Усі види військ матимуть свої окремі нагородні медалі – Резніков

Укрінформ
У Міністерстві оборони вдосконалили систему відомчих нагород

Як передає Укрінформ, про це міністр оборони Олексій Резніков повідомляє у Фейсбуці.

За його словами, найпочеснішою і найприємнішою частиною роботи міністра є нагородження найкращих воїнів.

Читайте також: Зеленський вручив нагороди прикордонникам

«Під час відсічі російській агресії тисячі наших захисників і захисниць показали виняткову мужність, героїзм та звитягу. Так само величезну допомогу Сили оборони отримали від людей різних професій, від волонтерів, від бізнесу. Щоб достойно відзначити кожного, ми вдосконалили систему відомчих нагород. Це не тільки про заохочення. Це про повагу та формування традицій українського війська», - зазначив Резніков.

За його словами, відтепер всі види військ матимуть свої окремі нагородні медалі, зокрема: «Хрест Сухопутних військ», «Хрест Повітряних Сил», «Хрест Військово-Морських Сил», «Хрест Сил спеціальних операцій», «Хрест Сил територіальної оборони» та інші.

Впроваджені медалі: «Воїн-миротворець» та «Ветеран служби».

Читайте також: Загрози наступу росіян на півночі України зараз немає — Наєв

Окрім того, затверджені відзнаки, зокрема, медалі за 10, 15 і 20 років сумлінної служби, «За сприяння обороні», «За зміцнення обороноздатності», «За поранення», «Хрест доблесті», «Лицарський хрест» та інші.

Резніков наголосив, що перед тим, як затвердити відзнаки, у міноборони поспілкувалися з експертами, провідними геральдистами і взяли за основу їх рекомендації.

«Важливо, що наш наказ пройшов також і процедуру юстування Міністерством юстиції, і усі відзнаки офіційно зареєстровані відповідно до чинних вимог і заносяться до особової справи. У сукупності відзнаки створюють достатньо універсальну систему, яка водночас дозволяє підкреслити виняткові досягнення», - зауважив Резніков.

Читайте також: Резніков заявив, що Україна візьме Крим без бою

Також буде належно оцінено розвиток міжнародного співробітництва у військовій сфері.

«Сучасна війна є всеохопною і перемога закладається на багатьох рівнях. Ми хочемо показати, що зміцнення обороноздатності – це спільна справа, але при цьому – особиста роль кожного. І внесок кожного є важливим», - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 63 захисників України.

Фото: Олексій Резніков, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-