Загрози наступу росіян на півночі України зараз немає — Наєв

Загрози наступу росіян на півночі України зараз немає — Наєв

Відео
Укрінформ
Поблизу північних кордонів України продовжують перебувати російські війська та авіація, але загрози наступальних дій як з території білорусі, так і з території рф зараз немає.

Як передає Укрінформ, про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє у Фейсбуці командування Об’єднаних сил. 

«Ситуація в Північній операційній зоні стабільна та контрольована. На території республіки білорусь продовжує перебувати авіаційне угруповання та угруповання наземних сил російської федерації загальною чисельністю до 2 500 осіб. На території Брянської та Курської областей рф перебуває угруповання чисельністю до 17 тисяч осіб. Ворог продовжує завдавати з території рф ракетні та бомбові удари по прикордонню та вглиб нашої території», - зазначив Наєв, додавши, що Сили оборони своєю чергою продовжують зміцнювати систему ППО та нарощують її ефективність.

Читайте також: Резніков і Наєв обговорили плани нарощування оборони на кордоні

Також, за словами Наєва, командуванням детально аналізується кожен повітряний удар і вживаються заходи щодо недопущення успішних дій ворожих сил. 

За словами командувача, станом на зараз загрози наземних наступальних дій на північ України як з території білорусі, так і з території Брянської та Курської областей рф немає.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що на території білорусі розвідка не фіксує наявності ударного угрупування російських військових. Територія рб використовується як майданчик для підготовки підрозділів російської армії.

Фото: Євгена Силкіна і Романа Наумова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-