До 15 років засудили подружжя, яке «зливало» ворогу дані про ЗСУ на Бахмутському напрямку

До 15 років засудили подружжя, яке «зливало» ворогу дані про ЗСУ на Бахмутському напрямку

Укрінформ
Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини двох зловмисників, які передавали загарбникам розвідувальні дані про місця дислокації Сил оборони на Бахмутському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Обох ворожих поплічників було затримано у грудні минулого року під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донеччини. За матеріалами СБУ суд призначив їм по 15 років тюрми», - йдеться у повідомленні.

Зловмисниками є подружжя з міста Часів Яр. При цьому чоловік раніше вже відбував покарання за участь у незаконних збройних формуваннях «днр».

Влітку 2022 року вони дистанційно вийшли на заступника командира російського розвідувального батальйону «Спарта», який брав участь у бойових діях на східному фронті.

Читайте також: СБУ затримала російських агентів - один з них закликав ударити «Сатаною» по країнах Заходу

У листуванні з ним зловмисники запропонували свою допомогу у війні проти України.

За вказівкою ворога вони збирали інформацію про місця можливого базування та переміщення Сил оборони у прифронтовій лінії.

Передусім подружжя намагалося розшукати склади із зброєю та боєприпасами українських військ.

Отримані відомості російські агенти передавали загарбникам через мережу «зв’язкових» воєнної розвідки рф на захопленій частині Донецької області.

Читайте також: СБУ оголосила підозру ще кільком освітянам-колаборантам з Луганщини

Для комунікації використовували закриті чати в месенджерах.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох поплічників агресора винними за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв Укрінформ, у квітні до 20 років позбавлення волі засудили самопроголошеного «прем’єр-міністра» псевдоутворення «Республіка Підкарпатська Русь».

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-