Блащак сказав, де в Польщі буде хаб для ремонту українських Leopard 2

Блащак сказав, де в Польщі буде хаб для ремонту українських Leopard 2

Укрінформ
Танки Leopard 2, які західні союзники передають Україні, ймовірно, обслуговуватимуться і ремонтуватимуться на базі оборонного підприємства Bumar – Łabędy у місті Глівіце на півдні Польщі.

Про це під час брифінгу для ЗМІ у Рамштайні повідомив віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначив польський міністр, він переконував своїх колег про необхідність створення ремонтного хабу саме в місті Глівіце.

“Bumar у Глівіце має 20-річний досвід обслуговування та ремонту танків Leopard, тому персонал там підготовлений”, - підкреслив Блащак.

За його словами, функціонування хабу може бути профінансовано за рахунок створення відповідного фонду. Він не виключив також залучення до фінансування танкового хабу коштів ЄС та НАТО.

Читайте також: На базі «Рамштайн» пройшла зустріч «танкової коаліції» - Резніков розповів про результати

Як повідомлялося, у межах засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн” у п'ятницю, 21 квітня, відбулася зустріч глав оборонних відомств країн, які входять у так звану танкову коаліцію. За його результатами міністри оборони України, Німеччини і Польщі підписали протокол про наміри щодо створення в Польщі Центру технічного обслуговування та обслуговування основних бойових танків Leopard 2 України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-