Партнери підготували 60 тисяч українських військових - німецький депутат

Партнери підготували 60 тисяч українських військових - німецький депутат

Укрінформ
Західні партнери України підготували понад 60 тисяч бійців ЗСУ, що є великим внеском.

Про це сказав депутат німецького Бундестагу від консервативної партії ХДС Родеріх Кізеветтер у популярному ток-шоу «Майбріт Ілльнер» на телеканалі ZDF у четвер увечері, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Західні партнери, за словами плітика, підготували загалом понад 60 тисяч українських солдатів. Усі вони повернуться в Україну у травні-червні.

«Українці є надзвичайно винахідливими, зокрема, в тому що стосується розвідувальної мережі, того, як все поєднати… Ми тут можемо повчитися», - додав депутат Бундестагу.

Він підкреслив необхідність не лише зробити все, аби українці відвоювали свої території, але й підтримати їх моральний дух чіткими перспективами.

Читайте також: Україна має здобути перемогу, але не обов’язково військовим шляхом - Пісторіус

«Україна робить дуже багато для оборони Європи. Вона отримує за це також дуже багато. Але ми не повинні тремтіти і вагатися, але чітко сказати, якими безпековими гарантіями ми забезпечимо моральний дух українців… Ми потребуємо щось, за що Україна, її народ зможе міцно триматися», - зазначив Кізеветтер, який переконаний, що не тільки ЄС має дати перспективу членства Україні, але й НАТО.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус додав, що Німеччина надає найбільшу допомогу з точки зору підготовки український військових, особливо, коли йдеться про якість навчання командного, сержантського складу тощо. Він також зауважив, що українці «неймовірно швидко вчаться на всіх видах техніки».

Що ж до майбутнього членства України в НАТО то міністр висловив свою позицію: дорога буде вільною, але критерії і умови членства мають бути виконані, і передусім війна має бути завершена.

Читайте також: У США 65 українських військових завершили навчання на системах ППО Patriot

«Питання треба приймати з усією розсудливістю, з холодною головою і гарячим серцем, а не навпаки», - підкреслив Пісторіус.

Слід зауважити, що про те, що передумовою членства в НАТО є завершення війни говорив і генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-