Вихід на кордони 1991 року не усуне загрозу рф у майбутньому — Забродський

Вихід на кордони 1991 року не усуне загрозу рф у майбутньому — Забродський

Укрінформ
Після перемоги України загроза від рф не зникне, і лише сильні Збройні сили можуть завадити бажанню нападу.

Про це сказав у інтерв'ю LB генерал-лейтенант Михайло Забродський.

"Підсумком війни мають стати такі Збройні сили нашої країни, які відкинули б навіть бажання замислитися, що в України можна щось відібрати силою зброї", - зазначив Забродський.

За його словами, перемога України в цій війні чітко окреслена керівництвом держави – це повернення до міжнародно визнаних кордонів, український Донбас, український Крим. "На жаль, незалежно від того, коли ми відновимо кордони України, загроза не зникне. Допоки ми маємо такого войовничого, з такими імперськими амбіціями сусіда", - вважає він.

Генерал позитивно оцінив стратегічні дії військово-політичного керівництва України: "Розумію всі дії президента та його команди і вважаю їх правильними. І стратегічне планування, і системні зусилля щодо матеріального забезпечення Сил оборони".

Забродський пояснив, що склав мандат народного депутата і повернувся до ЗСУ, бо, на його погляд, у такий час кожен має робити те, чому навчався, чому присвятив своє життя. "Я гордий, що мав змогу протягом усього цього часу, починаючи з лютого 2022 року, працювати із ЗСУ, докладати певних зусиль до нашої загальної справи. Але я подвійно гордий, що знову у військовому строю. Крім того, я вважаю, що в такий вирішальний час для держави потрібно підтримувати президента і весь український народ у боротьбі з ворогом, адже тільки разом маємо шанс перемогти", - сказав генерал-лейтенант.

Забродський також розкритикував законопроєкт про повернення надбавок військовим. Він вважає, що у старій системі не враховується справедливість: "Важливою складовою мотивації воїнів є відчуття справедливості. Цей принцип якраз і закладався під час останніх змін у грошовому забезпеченні. Як можна порівнювати умови служби бійця, який понад рік тримає фронт на найгарячіших напрямках, з тим, хто служить на складі у далеких від бойових дій регіонах?".

Читайте також: рф може переглянути стратегічні цілі війни, зокрема щодо захоплення Лівобережжя України - Генштаб

Генерал переконаний, що бойові гроші мають доплачувати за участь у бойових діях, а не за роботу в тилу: "Розміри виплат мають залежати від ступеня небезпеки, віддаленості від лінії бойового зіткнення, умов служби та складності виконуваних завдань".

"Хоча, - додав Забродський, - як і в будь-якій системі, є винятки. Наприклад, це стосується військовослужбовців, які залучені до відбиття нападу повітряного противника, а загроза така існує практично по всій території держави".

На його думку, стара система — недосконала, адже не ґрунтується на справедливості та не дбає про мотивацію бійців.

Читайте також: Україна повинна першочергово бити по аеродромах з ударною авіацією рф – Забродський

Як повідомлялось, Верховна Рада 20 березня 2023 року припинила депутатські повноваження народного депутата України Михайла Забродського від партії «Європейська Солідарність», у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-