Україна повинна першочергово бити по аеродромах з ударною авіацією рф – Забродський

Україна повинна першочергово бити по аеродромах з ударною авіацією рф – Забродський

Укрінформ
Сили оборони України мають завдавати ударів у першу чергу по аеродромах базування російської ударної авіації і районах стартових позицій балістичних і крилатих ракет.

Про це в статті для Укрінформу «Вітчизняна війна. Протиборство в повітрі» зазначив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

«Повітряним "мечем" мають стати комбіновані удари по стаціонарних цілях противника, в першу чергу по аеродромах базування російської ударної авіації і районах стартових позицій балістичних і крилатих ракет. Це надасть можливість Повітряним силам і ЗС України в цілому, перейти від відбиття повітряних ударів, до нанесення ударів у відповідь, а також – превентивних адресних ударів», – наголосив Забродський.

Він зазначив, що виходячи із фактичного і ймовірного розміщення таких цілей, існує нагальна необхідність в засобах ураження, здатних знищувати цілі зазначеного типу на території, яка контролюється противником щонайменше на глибину 150-250 км.

На думку Забродського, на сьогодні проглядається щонайменше два шляхи вирішення цього питання. Першим має стати нарощування можливостей ударної авіації завдяки застосуванню більш досконалих зразків авіаційного і ракетного озброєння. Другий – збільшення можливостей із досяжності комплексів М-142 HIMARS із укомплектуванням їх ракетами сімейства ATACMS.

Успішні комбіновані удари на обмежену глибину вже ввійшли у практику бойової роботи авіації Повітряних сил і ракетних підрозділів ЗСУ. Наразі вони обмежені лише технічними характеристиками певних зразків озброєння. Ідеальною залишається можливість із досяжності аеродромів базування ударної авіації і районів стартових позицій крилатих ракет наземного базування противника. Така можливість щодо "вирівнювання дальностей" одразу перетворює повітряну війну для росіян та їх сателіта із захоплюючої пригоди із бойовими пусками в смертельно небезпечну важку роботу, наголосив у статті Забродський.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня на російських військових аеродромах у Саратовській області та під Рязанню сталися вибухи, що призвели до пошкодження літаків. На аеродромі під Рязанню вибухнув бензовоз. Унаслідок інциденту загинули троє людей. Ще шість отримали поранення.

Читайте також: У рф розосередили стратегічну військову авіацію після вибухів на аеродромахІгнат

8 грудня з авіабази «Дягілєво» під Рязанню після удару зникли щонайменше дев’ять літаків, які були перекинуті на інші аеродроми. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Повітряні сили рф передислокували стратегічну авіацію вглиб країни після вибухів на військових аеродромах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-