Пентагон оголосив новий пакет оборонної допомоги Україні

Пентагон оголосив новий пакет оборонної допомоги Україні

Укрінформ
Міністерство оборони США оголосило про виділення Україні нового пакету допомоги у сфері безпеки на суму $325 мільйонів, який включає додаткові ракети для HIMARS та інших систем, боєприпаси, інше озброєння й техніку.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону, оприлюдненому в середу, передає Укрінформ.

Зазначається, що пакет містить озброєння й боєприпаси, «необхідні для посилення захисників України на полі бою», на суму до $325 мільйонів. Допомога виділяється за механізмом Presidential Drawdown (за президентськими повноваженнями – ред.), що означає забезпечення негайних поставок в Україну з наявних резервів Пентагону.

Читайте також: Підозрюваний у справі про витік документів Пентагону залишиться під вартою

За інформацією Міноборони США, новий пакет включає боєприпаси для систем HIMARS; артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм; ракети для систем TOW; комплекси протитанкової зброї АТ-4. Крім того, Україні передаються протитанкові міни;

високоточні авіаційні боєприпаси; підривні боєприпаси для прибирання перешкод; понад 9 мільйонів патронів до стрілецької зброї; чотири ремонтні машини МТЗ. До пакету також входить тестове й діагностичне обладнання для ремонту техніки; обладнання для безпеки портів і гаваней; запчастини та інше польове устаткування.

«США продовжать працювати зі своїми союзниками й партнерами, щоби забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі у сфері безпеки»,- підкреслили в американському оборонному відомстві.

Читайте також: Пентагон підтвердив: перші БМП «Bradley» вже в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині відбудеться 11-те засідання Контактної групи з питань оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-