Рішення рф про онлайн-призов є частиною підготовки до затяжної війни в Україні – розвідка Британії

Рішення рф про онлайн-призов є частиною підготовки до затяжної війни в Україні – розвідка Британії

Укрінформ
Закон про електронні повістки у рф є частиною підготовки росії до затяжної війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, 11 квітня держдума рф ухвалила закон про створення єдиного реєстру осіб, які підлягають призову на військову службу.

Ключовим наслідком цього заходу є те, що у майбутньому влада зможе вручати повістки в електронному вигляді, а не поштою, що усуває одну перешкоду, яка раніше дозволяла ухилятися від призову.

Оскільки дані про призов окремих осіб у цифровому вигляді пов'язані з іншими державними онлайн-сервісами, цілком імовірно, що влада каратиме ухилянтів, автоматично обмежуючи права на працевлаштування та обмежуючи поїздки за кордон.

Читайте також: держдума рф запровадила електронні повістки та частково закрила кордон

Повідомляється, що заходи набудуть чинності пізніше цього року. При цьому вони безпосередньо не вказують на якусь велику нову хвилю примусової мобілізації. Зараз росія приділяє першочергову увагу набору додаткових добровольчих військ.

«Цей захід, швидше за все, є частиною довгострокового підходу до надання особового складу, оскільки росія очікує затяжного конфлікту в Україні», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня президент росії володимир путін підписав закон про прирівнювання електронних повісток до паперових, створення реєстру військовозобов'язаних та закриття кордонів для ухилянтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-