росіяни уявляють взяття Бахмута як перемогу в Другій світовій війні - Данілов

росіяни уявляють взяття Бахмута як перемогу в Другій світовій війні - Данілов

Єдині новини
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що військові російської армія чомусь уявляють захоплення Бахмута як перемогу у Другій світовій війні.

Про це він сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини", коментуючи зосередження росіян на чотирьох напрямках на сході і ймовірність того, що українським військовим доведеться відступити, повідомляє Укрінформ.

"Ми ні звідки відступати не збираємось. Про захоплення Бахмута росіяни уже волають місяць-півтора. Повісять десь якусь ганчірку і кричать. Вони чомусь собі уявляють, що для них захоплення Бахмута буде як перемога у Другій світовій війні. Вони божевільні, бо ввважають, що взяття одного населеного пункту - це вирішення усіх питань. Ми зі свого боку нікому нічого здавати не збираємось. Але в разі загрози остаточне рішення будуть приймати військові", - заявив Данілов. 

Він зазначив, що ситуацію на фронті, а особливо найгарячіші напрямки, кожного разу обговорюють на Ставці Верховного головнокомандувача і кожного ранку на нараді у Президента за участі керівників Міноборони, Генштабу, усіх генералів.

Читайте також: росіяни намагаються оточити Бахмут із півночі та півдня - Генштаб

Відповідаючи на питання, чи не вбачаються у діях росіян наміри взяти у кільце Авдіївку, Данілов сказав, що на цьому напрямку працюють професійні досвідчені українські військовослужбовці і генерали, які мають досвід ведення війни з 2014 року. "Тому як тільки раптом виникне загроза оточення, рішення прийматиметься миттєво", - зазначив він. 

Як повідомляв Укрінформ, зараз ворог сконцентрував усі свої професійні ударні сили на чотирьох напрямках на сході - Мар'їнський, Лиманський, Бахмутський і Авдіївка.

Упродовж останніх двох тижнів у районі міста Бахмут Донецької області російська федерація втратила вбитими та пораненими майже 4,5 тисячі військовослужбовців регулярних збройних сил рф і бойовиків приватної військової компанії “вагнер”.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-