Україна отримує зброю від партнерів, але її все одно недостатньо - секретар РНБО

Україна отримує зброю від партнерів, але її все одно недостатньо - секретар РНБО

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов відзначає, що Україна дедалі більше отримує зброї від партнерів, але говорити про те, що її достатньо, українські військові не можуть.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини", коментуючи інформацію про рішення Польщі передати Україні чергову партію літаків МіГ-29, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні ми отримуємо дедалі більше і більше допомоги від наших партнерів. Але те, що стосується достатньо чи не достатньо цієї зброї, то я вам скажу, що військовим ніколи не буде її достатньо. Такого словосполучення, як "достатньо зброї" на війні не існує. Наші військові мають велике бажання мати якомога більше зброї для того, щоб якогомога швидше знищити тих терористів, які вдерлися на нашу територію", - сказав Данілов.

Водночас він додав, що є «певні затримки» у постачанні зброї, яку обіцяли партнери України, ще не усі партнери відгукнулися на таке постачання.

Читайте також: Рада ЄС затвердила надання Україні €1 мільярда на боєприпаси

"Хочу звернути увагу на слова Президента, що ми чекаємо на обіцяну допомогу від наших партнерів. Я можу зауважити, на превеликий жаль, ще не всі партнери відгукнулися. Постачання зараз йде – я не можу сказати, що його немає – але є певні затримки по тих чи інших питаннях. Будемо вважати, що це тимчасова ситуація, яка буде відпрацьована", – сказав Данілов. 

При цьому він не уточнив, про який саме вид озброєння йдеться.

Секретар РНБО наголосив, що Україна покладається не лише на партнерів, а й на «багато інших каналів», які дають змогу закуповувати зброю для Сил оборони, і цей процес триває щодня.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 13 квітня заявив, що Варшава незабаром передасть Києву чергову партію літаків МіГ-29. 

Раніше Федеральний уряд Німеччини схвалив заявку Польщі на експорт в Україну винищувачів МіГ-29 зі складів колишньої НДР.

Минулого тижня президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що Польща вже передала Україні загалом вісім літаків МіГ-29 та готує до передачі шість винищувачів цього типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-