Лубінець пояснив, як отримати довідку про перебування військового у полоні

Лубінець пояснив, як отримати довідку про перебування військового у полоні

Укрінформ
Довідку про перебування військовослужбовця в полоні видають громадянам України та іноземцям — для її отримання людина може звертатися особисто або через законного представника чи члена сім'ї онлайн в електронному вигляді або прийшовши особисто у певну установу.

Про це у Телеграмі повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

“Для отримання довідки необхідно написати заяву та передати її до: Міноборони; іншого центрального органу виконавчої влади, що здійснює керівництво військовими формуваннями, утвореними відповідно до закону; правоохоронного органу чи державного органу спеціального призначення з правоохоронними функціями; командира підрозділу ЗСУ; іншого утвореного відповідно до закону військового формування чи органу, що належить до складу сил безпеки і сил оборони України”, - поінформував омбудсмен.

За його словами, заява для отримання довідки про перебування військового у полоні може бути написана у довільній формі, проте обовʼязково має містити: військове (спеціальне) звання (у разі наявності) полоненого, його прізвище, ім’я, по батькові та спосіб комунікації (поштова адреса та/або адреса електронної пошти, номер телефону).

Читайте також: Коордштаб нагадав, куди передавати персональні дані полонених і зниклих безвісти військових

Серед даних, вказаних у цій заяві, обов'язково має бути і військове формування, правоохоронний чи інший державний орган (із зазначенням структурного підрозділу, якщо така інформація відома), у штаті якого перебувала особа на момент полону, та період перебування у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування у нейтральних державах.

Як зазначив Лубінець, у разі відсутності у заяві зазначених відомостей особі, яка подала таку заяву, довідка не оформлюється, про що їй повідомляється письмово.

“Довідка про перебування у полоні оформлюється протягом 30 календарних днів з дня надходження заяви та може бути видана особисто або надіслана поштою”, - уточнив він.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня Лубінець пояснив, на яку грошову допомогу мають право рідні військового, який перебуває у полоні рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-