Коордштаб нагадав, куди передавати персональні дані полонених і зниклих безвісти військових

Коордштаб нагадав, куди передавати персональні дані полонених і зниклих безвісти військових

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими закликають родичів передавати персональну інформацію полонених і зниклих безвісти військовослужбовців винятково державним органам.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє у Телеграмі.

У представництві Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Центрального регіону відбулася зустріч з родинами оборонців зі 120-ї окремої бригади територіальної оборони.

На запитання родичів полонених і зниклих безвісти військовослужбовців відповідали представники Коордштабу, Служби безпеки України, Сил територіальної оборони ЗСУ і територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: До росії вивезли з тюрем на окупованих територіях близько 2,5 тисячі українців — Лубінець

Особливу увагу учасники зустрічі звернули на питання, які стосуються персональної інформації військовослужбовців, розповсюдження її, зокрема у соціальних мережах та передачі стороннім особам.

Представники штабу закликали родичів передавати таку інформацію винятково державним органам, таким як Координаційний штаб, Національне інформаційне бюро, Служба безпеки України, Національна поліція тощо. “Варто бути дуже пильними й обачними, аби не стати жертвами шахраїв та не нашкодити людині, яка перебуває у ворожому полоні”, - наголосили в Коордштабі.

Крім цього, учасники зустрічі обговорили питання обліку оборонців у реєстрі Національного інформаційного бюро.

Читайте також: Колишні полонені можуть повернутися на службу, якщо дасть добро військово-лікарська комісія

“Відповідно до Женевських конвенцій, офіційне підтвердження полону відбувається через Міжнародний комітет Червоного Хреста, – наголосила керівник Центрального регіонального центру Юлія Приймак. – Однак на обміни це ніяк не виливає - ми повертаємо додому усіх: і підтверджених, і не підтверджених”.

Як повідомлялось, у Координаційному штабі пояснили, що захисника облікують як полоненого тільки після підтвердження факту полону російською федерацією через Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-