росія не збирається повертати викрадених з України дітей - канадська розвідка

росія не збирається повертати викрадених з України дітей - канадська розвідка

Укрінформ
Дії росії вказують на відсутність у неї наміру будь-коли повертати додому примусово вивезених з України дітей.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у повідомленні розвідувального управління Збройних сил Канади у Твіттері.

«росія запровадила спрощену процедуру надання громадянства депортованим з України дітям. Це дає змогу їх усиновлювати та наводить на думку, що росія не має наміру повертати їх до України, незважаючи на ситуацію в країні», - заявили розвідники.

Зазначається, що рф вимагає від законних батьків або опікунів депортованих дітей приїздити до росії, аби особисто їх забрати. «російська влада розуміє, що зробити це дуже важко без її допомоги, яку вона не надає», - зауважили у Збройних силах Канади.

Читайте також: Діти війни: викрадення росією маленьких українців як злочин геноциду

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2023 року Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт двох осіб - володимира путіна та марії львової-бєлової.

Президента рф та уповноважену президента рф у справах дитини підозрюють у воєнних злочинах - незаконних депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України, щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-