Україна має отримати достатньо зброї для звільнення своєї території - Дуда

Україна має отримати достатньо зброї для звільнення своєї території - Дуда

Укрінформ
Партнери України мають надати їй військову підтримку в такому обсязі, щоб вона змогла витіснити росію з усієї своєї території. 

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю чеському телеканалу, передає Укрінформ.

«Військова підтримка України має сягати того, щоб Україна витіснила ворога зі своєї території. Що це означає? Це означає, що російські війська … залишають всю міжнародно визнану територію України. Україна повинна мати повний контроль над своєю територією», - сказав Дуда.

Він запевнив, що Польща однозначно підтримувала і безперечно підтримуватиме Україну. За словами Дуди, його країна «історично не сумнівається в тому, що таке російський імперіалізм, російська окупація, російська репресивна політика щодо народу», адже поляки самі це переживали століттями і дуже добре «розуміють, що таке руський мир».

«Ми його не хочемо, про що свідчить позиція нашого народу і урядів щодо росії. І саме тому ми зараз стоїмо на боці України і захищаємо її», - підкреслив президент.

Він згадав гуманітарну допомогу (у РП постійно проживає півтора мільйона громадян України), допомогу на державному рівні (півтора відсотка польського внутрішнього продукту) і військову підтримку сусідньої держави.

Читайте також: Польща передасть Україні перші чотири літаки МіГ-29 найближчими днями – Дуда

Одне з останніх рішень – передати Україні винищувачі МіГ-29. Окрім того, Польща, за словами її лідера, передала 300 танків, а нещодавно вирішили передати ще танкову техніку.

«Це танки ПТ-91, тобто найкращі модернізовані танки пострадянського періоду, які можуть використовувати танкісти української армії. І раніше, і зараз ми передаємо танки Т-72, ​​але при цьому передаємо й танки, які купили в Німеччини», - уточнив Дуда.

Окрім того, нагадав він, Польща разом з іншими країнами бере участь у передачі танків Leopard, роблячи свій внесок у кількості 14 одиниць.

Напередодні Президент Польщі Анджей Дуда провів переговори у Варшаві з новим президентом Чеської Республіки Петром Павелом.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда розповів прем’єрам країн Африки про справжній мотив дій рф в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-