Японія в ООН заявила, що жодній країні не дозволено переписувати кордони силою

Японія в ООН заявила, що жодній країні не дозволено переписувати кордони силою

Укрінформ
росія має негайно припинити війну проти України та вивести свої війська і техніку з усієї міжнародно визнаної української території.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса під час засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня, присвяченого річниці російського вторгнення в Україну.

"Японія найрішучішим чином засуджує російську агресію проти України. Це – очевидне порушення міжнародного прав, включаючи Статут ООН, з боку постійного члена Ради Безпеки, який має нести найбільшу відповідальність за підтримку міжнародного миру та безпеки. росія має негайно припинити свою війну та вивести усі свої війська і військову техніку з України та поважати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у міжнародно визнаних кордонах", - сказав він.

Японський міністр наголосив, що "жодній країні не дозволено переписувати кордони силою чи примусом".

Читайте також: Японія в рамках G7 запропонує нові санкції проти рф

Крім того, Японія засудила російські удари по критичній інфраструктурі та цивільним об’єктам, "що є порушенням міжнародного гуманітарного права та воєнним злочином".

"Безвідповідальна ядерна риторика та захоплення нею і мілітаризація Запорізької АЕС має бути також засуджено", - підкреслив міністр.

Він запевнив, що Японія залишається повністю солідарною з Україною, а також привітав мирні зусилля Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку у п’ятницю розпочалося засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня, присвячене річниці російського вторгнення в Україну, яке проходитиме у формі відкритих дебатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-