Напередодні вторгнення головний прикордонник білорусі брехав, що напад неможливий - Дейнеко

Напередодні вторгнення головний прикордонник білорусі брехав, що напад неможливий - Дейнеко

Укрінформ
Голова прикордонслужби білорусі перед повномасштабним вторгненням рф брехав, що нападу "точно не може бути".

Про це очільник ДПСУ Сергій Дейнеко сказав в інтерв’ю “Українській правді”, передає Укрінформ.

"19 лютого я за командою Президента зустрічався зі своїм колегою, це була зустріч на кордоні. Я довів йому нашу інформацію, попросив передати її самоназваному президенту лукашенку... Мій колега запевнив, що цього "точно не може бути". Але по його реакції я бачив, що він бреше. Це була остання зустріч і остання розмова з ним", - розповів він.

Керівник ДПСУ зазначив, що дав йому послухати деякі матеріали, перехоплення розмов російських військовослужбовців. "Він зблід, потім став червоним, потім зеленим, обіцяв, що доповість цього ж вечора лукашенку. Ну, а далі ми вже бачили, що відбувалося", - додав він.

Читайте також: За два тижні до вторгнення прикордонники знали, що росія нападе - Дайнеко

На думку Дейнека, втримати ситуацію, особливо в перші дні, Україні допомогло те, що ЗСУ провели навчання у лютому, на противагу навчанням так званої союзної держави білорусі та росії.

"Я дуже радий, що ці навчання були проведені, наші військові частини були підняті, розгорнуті і під час збройного вторгнення росії вони вже могли протистояти і завдавати вогневе ураження", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. За рік Сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 147 тис. російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-