Пентагон попередив Китай про наслідки, якщо той поглибить свою допомогу рф

Пентагон попередив Китай про наслідки, якщо той поглибить свою допомогу рф

Укрінформ
У оборонному відомстві США попередили Китай про наслідки, якщо він поглибить взаємодію з росією та надаватиме їй летальну або іншу допомогу, яку вона може використати в агресії проти Україні.

Про це заявила в середу під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай безумовно матиме наслідки, якщо вони поглиблять свої відносини з росією»,- зауважила представниця американського оборонного відомства.

Читайте також: МЗС Китаю заперечило наміри постачати зброю росії

Вона зазначила, що хоча Сполучені Штати досі й не бачили надання Китаєм летальної військової допомоги росії, втім це питання залишається актуальним для американської сторони.

Сінгх нагадала, що Вашингтон, зі свого боку, неодноразово попереджав Пекін про це по багатьох офіційних каналах, у тому числі на рівні глав держав, а також зовнішньополітичних та оборонних відомств.

Читайте також: У Конгресі США відбудуться слухання щодо протидії агресії Компартії Китаю

Як повідомлялося, голова Комісії у закордонних справах Комуністичної партії Китаю Ван Ї відвідав з візитом цього тижня москву, де провів зустрічі з російським керівництвом. Там він заявив про готовність КНР зміцнювати стратегічне партнерство з росією по всіх напрямах в інтересах обох країн і всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-