Штати не контактують з росією у питаннях щодо війни в Україні – Пентагон

Штати не контактують з росією у питаннях щодо війни в Україні – Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують комунікації з російською стороною, однак не обговорюють жодних питань, що стосуються війни рф проти України без залучення української сторони.

Про це заявила в середу під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми підтримуємо лінії зв’язку з росіянами», - зауважила представниця Пентагону.

Як приклад вона навела випадок з оповіщенням російської сторони про візит президента Байдена до Києва та згадала про комунікації щодо контролю над озброєнням.

«Але ми не маємо жодних розмов з високопоставленими російськими посадовцями про війну в Україні», - зауважила представниця оборонного відомства США.

Читайте також: Нова військова допомога США включає керовані бомби, що діють в радіусі 70 км - Bloomberg

Вона підкреслила, що Україна має повне право бути частиною будь-яких переговорів, що стосуються цієї війни, оскільки її громадяни гинуть не лише на полі бою, але і в мирних містах, а її інфраструктура продовжує зазнавати російських обстрілів.

«Як сказав президент Байден, як сказав раніше міністр (оборони США – ред.), нічого про Україну без України»,- підкреслила представниця Пентагону.

Читайте також: рф провела невдалі випробування ракети «Сармат» під час візиту Байдена до Києва - CNN

Вона також наголосила, що в таку ізоляцію росія помістила себе сама.

«Це війна путіна, він обрав піти війною проти України, свого сусіда. Це, звісно, невиправдана й неспровокована війна»,- додала Сінгх.

Читайте також: Кулеба у Нью-Йорку: Допомагати росії – це руйнувати Статут ООН

Як повідомлялося, Білий дім заздалегідь попередив кремль про візит президента США Джо Байдена до української столиці. Однак, як стало відомо пізніше, росія ніяк не відповіла на це крім підтвердження про отримання оповіщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-