Держдеп США розкрив деталі нового пакету військової допомоги Україні

Держдеп США розкрив деталі нового пакету військової допомоги Україні

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів виділяє Україні новий пакет військової допомоги на суму 450 млн доларів для боротьби проти російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

«Сьогодні, відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, я санкціоную вже 32-у передачу американської зброї й обладнання Україні на суму 450 мільйонів доларів, про що президент оголосив під час свого візиту в Україну. Цей пакет допомоги у сфері безпеки включає більше боєприпасів для переданих HIMARS і гаубиць, які Україна ефективно використовує для захисту своєї країни, а також більше Javelin, протитанкових систем і радарів спостереження за повітряним простором», - повідомив він.

Блінкен також додав, що США виділяють ще 10 мільйонів доларів для підтримки енергетичної інфраструктури України в належному стані на тлі безперервних атак ракетами і безпілотниками з боку росії.

Читайте також: Україна досягла успіху у війні й перемагатиме надалі – Байден

«Сполучені Штати також продовжують згуртовувати світ для підтримки України. Ми побачили неймовірну солідарність наших союзників і партнерів. Ми вітаємо, що понад 50 країн об’єдналися заради солідарності з Україною, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність. Лише росія може закінчити свою війну сьогодні. Поки вона цього не зробить, ми будемо з Україною стільки, скільки буде потрібно для посилення її Збройних сил на полі бою, щоб вона мала найсильнішу можливу позицію за будь-яким майбутнім столом переговорів», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Байден у понеділок, 20 лютого, під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві заявив, що CША виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму близько 500 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-