Зеленський не виключає, що росія може допомогти Ірану з ядерною програмою

Зеленський не виключає, що росія може допомогти Ірану з ядерною програмою

Укрінформ
Не можна бути упевненими, що за військову допомогу з боку Ірану росія заплатила лише грошима. Немає впевненості, що світ незабаром не побачить "збагачений іранський режим".

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про можливу співпрацю рф та Ірану сказав  Президент України Володимир Зеленський під час відеовключення на відкритті Мюнхенської безпекової конференції.

"Поки ми переговорюємо, як посилити нашу оборону сучасними танками, кремль думає про способи, як задушити Молдову. Поки ми намагаємося переконати, що Україна потребує сучасні бойові літаки, кремль вже переконав іранський режим. І результатом тут є не лише бойові іранські дрони в українському небі, але й також щось, чим кремль заплатив за це. Чи впевнені ви, що це – лише гроші? Чи, може, світ побачить збагачений іранський режим?  До якого ступеню – до 90,92% чи 100%?", - сказав він.

Президент наголосив, що ніхто не хоче такого розвитку ситуації.

Разом з тим Зеленський підкреслив, що "немає альтернативи швидкості (постачання Україні зброї – ред.), оскільки саме від швидкості залежать життя, а зволікання завжди було і залишається помилкою".

Читайте також: Іран становить загрозу не лише Україні, а й усій Європі - глава МЗС Ізраїлю

Як повідомлялося, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо постачання російській федерації іранських дронів і ракет, з метою встановити всіх причетних до постачання в рф іранських дронів Shahed-136 і Mohajer-6, а також балістичних ракет малої дальності Fateh-110 та Zolfaghar.

ЄС застосував вже дві хвилі санкцій проти іранських підприємств та фізичних осіб за поставки росії дронів-камікадзе, які російський агресор використовує проти мирного населення, міст та цивільної інфраструктури в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-