росія намагається взяти Бахмут до 24 лютого - Данілов

росія намагається взяти Бахмут до 24 лютого - Данілов

Укрінформ
Широкомасштабний наступ росії на Україну розпочався ще 24 лютого 2022 року і відтоді не припинявся, але зараз не можна виключити, що росія може готувати новий великий наступ на Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв'ю ВВС.

"Активізація дій триває, йде певний проміжок часу, вони пробують намацати слабкі місця в нашій обороні. Вони сконцентрували на території Донецької області, де Бахмут, величезну кількість військових, зброї, але я впевнений, що ми маємо давати їм відсіч, як би нам важко не було", - сказав Данілов.

На його думку, росія намагається взяти Бахмут до річниці війни - 24 лютого.

"Це місто обіцяли подарувати путіну ще на його день народження 7 жовтня. Цього не сталось, щось інше відбулось у Криму, бахнуло. Ця країна живе річницями і датами. росія - це ж країна-некрофіл, для них людина при житті нічого не варта. А коли померла, то має бути шана", - пояснив Данілов.

Читайте також: Втрати рф нині найбільші від початку повномасштабного вторгнення – розвідка

Він також вважає, що створення в рф низки приватних армій - це шлях до нищення росії.

"путін знищив і нищить росію. Вони цього ще не усвідомлюють, але путін нищить рф, він хотів побудувати нову імперію, а знищить її", - заявив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що росія продовжить використовувати зимовий період, аби спробувати виснажити українців та водночас відновити власні сили, переозброїтися й поповнити кількість особового складу, щоб навесні бути готовою до нового наступу на українські території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-