Іноземці проходитимуть службу за контрактом у всіх військових формуваннях України

Іноземці проходитимуть службу за контрактом у всіх військових формуваннях України

Укрінформ
Днями набув чинності закон, згідно з яким іноземці матимуть можливість проходити військову службу не лише в ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту МОУ, а й у Нацгвардії та інших військових формуваннях.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Military Media Center.

«Набрав чинності закон № 2863-IX (за р. № 8098) про військову службу іноземців в Україні, який дозволяє іноземцям проходити військову службу не лише в ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту МОУ, а й у Нацгвардії, інших військових формуваннях. Водночас положення законодавства про імміграцію поширили на Нацгвардію та Держспецтранспорт. Відтепер не лише військові-іноземці, які проходять військову службу в лавах ЗСУ, а й ті, що служать у Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України три й більше років, можуть іммігрувати в межах квоти», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ оголошує відбір у новий штурмовий підрозділ

Як зазначається, військовослужбовці-іноземці Нацгвардії та Держспецтранспорту на весь строк служби вважатимуться такими, що законно перебувають на території України. Надалі це дасть змогу їм отримати громадянство України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-