Лубінець: росія вчиняє весь спектр геноциду стосовно українських дітей

Лубінець: росія вчиняє весь спектр геноциду стосовно українських дітей

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини під час зустрічі у Страсбурзі з головою ПАРЄ Тіні Коксом наголосив на захисті прав українських дітей, стосовно яких росія чинить геноцид.

Про це Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Акцентував увагу на захисті прав українських дітей, стосовно яких росія вчиняє весь спектр геноциду: від депортації до створення дитячих катівень на тимчасово окупованих територіях. Аби вберегти наше майбутнє покоління, необхідно ухвалити відповідні резолюції ПАРЄ”, - зазначив омбудсман.

Він констатував, що рф щодня порушує основоположні права українців - на життя та безпеку, і це не має залишатися безкарним. У цьому зв’язку Лубінець подякував Коксу за одностайну підтримку ПАРЄ Резолюції щодо створення спеціального міжнародного кримінального трибуналу для притягнення до відповідальності вищого політичного і військового керівництва росії та білорусі за скоєння злочину агресії проти України.

“Важливим є те, що імунітети посадових осіб не мають і не будуть діяти в цьому трибуналі. Тож нікому не вдасться уникнути покарання”, - зазначив Уповноважений ВР.

Крім того, указав він, порушуються соціальні та економічні права українців, тож не менш актуальним є заклик ПАРЄ до всіх держав Ради Європи створити у співпраці з українською владою міжнародний механізм компенсації, включаючи реєстр збитків.

Читайте також: Лубінець обговорив із представником Ради Європи питання депортації до рф українських дітей

“Сподіваюся, що Україна і надалі залишатиметься пріоритетом на порядку денному Парламентської Асамблеї Ради Європи”, - наголосив Лубінець.

Як повідомлялося, 30 січня Лубінець обговорив із директором Департаменту Ради Європи щодо боротьби з дискримінацією Генерального директорату з питань демократії та людської гідності Єруном Шокенбруком питання депортації росією українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-