Розколу в елітах рф немає, першу скрипку грає «партія війни» - експерт

Розколу в елітах рф немає, першу скрипку грає «партія війни» - експерт

Укрінформ
Наразі жодного розколу в російських елітах немає.

Про це в телемарафоні "Єдині новини" поінформував виконавчий директор Українського інституту майбутнього, радник глави МВС України Вадим Денисенко, передає кореспондент Укрінформу.

«Жодного розколу, на жаль, у російських елітах на сьогодні немає. Справді, є частина тих самих еліт, які вважають, що потрібно сідати за стіл переговорів, але вони явно не грають першу скрипку. І на сьогодні так звана партія війни говорить про те, що модальності для переговорного процесу просто не існує», - заявив Денисенко.

Читайте також: суровікін глобально не відрізняється від інших генералів рф - Денисенко

Він уточнив, що у якійсь короткостроковій чи середньостроковій перспективі говорити про те, що ми можемо вийти на переговорний процес, на жаль, малореалістично.

«І наразі немає партії пригожина-суровікіна, це теж один з міфів, на жаль, які надаються нам, коли ми читаємо телеграм-канали чи бачимо щось інше. Маємо розуміти, що суровікін – це дуже зрозуміла для путіна людина. Але чи зможе суровікін, якого насправді підтримує і пригожин, і кадиров, "з’їсти" герасимова – про це поки сказати складно», - сказав радник міністра.

Експерт висловив думку, що глава міноборони рф сергій шойгу наразі взагалі отримав у рф індульгенцію: «Судячи з того, що ми бачили його нібито на фронті, про те, що він почав активно з’являтися у медійному просторі, йому дали певний карт-бланш (щодо його дій у росії – ред.)»

Директор Українського інституту майбутнього вважає, що у росії все ще сподіваються, що можливо десь наприкінці зими - на початку весни вони зможуть перейти десь у якісь контрнаступи і показати це російському народу.

Читайте також: Суд підтвердив анулювання посвідки на проживання у Литві для матері дітей шойгу

«Якщо цього не станеться, то вже після цього, я впевнений, можна буде говорити про кадрові зміни. Зараз про це говорити ще дуже зарано», - додав він.

Окремо Денисенко зазначив, що, на його думку, Іран буде продовжувати постачати росії дрони.

Як повідомлялося, 25 грудня Денисенко заявив, що суровікін глобально не відрізняється своїми якостями від інших російських генералів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-