Канада вже доправила в Україну понад 2700 тонн військової допомоги

Канада вже доправила в Україну понад 2700 тонн військової допомоги

Укрінформ
З початку російської агресії проти України, літаки Збройних сил Канади доставили більше ніж 2700 тонн призначеної для України військової допомоги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Міністерстві оборони Канади після завершення візиту глави відомства до Шотландії, де дислокується європейський підрозділ ВПС Канади.

“Міністр оборони Ананд та начальник Штабу оборони Ейрі подякували членам підрозділу ВПС Канади за підтримку ЗСУ й за доставку понад 5,5 млн фунтів (близько 2750 тонн - ред.) допомоги”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Данія виділяє 43 мільйони на зброю для України

Зазначається, що в Шотландії базується три канадські військові вантажні літаки та близько 60 військовослужбовців.

Додамо, що канадські ВПС транспортують українську військову допомогу, надану не лише Канадою, а й іншими союзниками по НАТО.

Як повідомлялось, у цьогорічному бюджеті Канади передбачено виділення понад 400 млн дол. на закупівлю для України сучасного озброєння. Окрім цього, від початку російського вторгнення, Канада передала Україні десятки тисяч одиниць озброєння із власних запасів, в тому числі сім далекобійних гаубиць та високоточні снаряди до них. Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення Канада виділила Україні військової допомоги на понад 700 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-