Директор ЦРУ: кремль не налаштований на серйозні переговори з Україною

Директор ЦРУ: кремль не налаштований на серйозні переговори з Україною

Укрінформ
У Центральному розвідувальному управлінні США не бачать готовності російської влади до серйозних переговорів із Україною.

Про це в інтерв’ю американській телекомпанії PBS сказав очільник ЦРУ Вільям Бернс, передає Укрінформ.

«Більшість конфліктів закінчуються переговорами, але це вимагає відповідальності з боку росіян, чого ми не бачимо у цьому випадку. Принаймні ми не вважаємо, що росіяни зараз серйозно налаштовані на справжні переговори», - заявив Бернс.

Директор ЦРУ також вважає помилковими сподівання путіна виграти війну на виснаження.

«Він помиляється так само, як помилявся, глибоко помилявся 24 лютого, коли розпочав цю війну», - сказав очільник американської розвідки.

Читайте також: Сценарій путіна підкорити Україну провалиться – ексдиректор ЦРУ

Хоча, за його словами, з настанням зими в ЦРУ відзначають певне зниження темпів бойових дій з обох сторін.

«російські військові зазнали значних втрат, зараз вони дуже побиті. Українські військові сповнені рішучості продовжувати тиск, розвивати успіхи останніх місяців на полі бою, але їм також потрібен час для переоснащення та поповнення запасів», - зазначив Бернс.

Водночас, додав він, у темпах все більш жорстоких нападів путіна на цивільне населення України та українську цивільну інфраструктуру «немає ніякого зниження».

Очільник ЦРУ також зауважив, що він «ні на мить не недооцінює тягар і виклики, які ця війна ставить передусім для українців, а також всіх, хто підтримує Україну».

Читайте також: Брінк не має жодних сумнівів, що Україна переможе

«Проте стратегічно війна путіна поки що є провальною для росії. російська армія показала себе погано і зазнала величезних втрат. російська економіка зазнала довгострокової шкоди, а більшість прогресу, якого російський середній клас досяг за останні 30 років, руйнується. Я вважаю, що репутація росії сильно підірвана, її слабкі сторони оголені і російське населення, здається, також дедалі більше занепокоєне щодо вартості війни», - сказав Бернс.

Стосовно погроз москви завдати ядерного удару глава ЦРУ повторив, що американська розвідка наразі не має переконливих доказів існування у росіян планів застосування тактичної ядерної зброї.

«Ми дуже чітко дали зрозуміти, президент дуже чітко дав зрозуміти росіянам, які серйозні ризики це становить. Я вважаю, що також було дуже корисно, що голова КНР Сі Цзіньпін і прем’єр-міністр Індії також висловили свою стурбованість щодо використання ядерної зброї. Я думаю, що це також впливає на рішення росіян», - зазначив він.

Читайте також: ЦРУ готове вербувати росіян, незадоволених війною путіна – WSJ

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця очільник ЦРУ Вільям Бернс відвідав Київ і зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським та колегами з української розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-