В Укроборонпромі розповіли про нові безпілотники для ЗСУ

В Укроборонпромі розповіли про нові безпілотники для ЗСУ

Укрінформ
Україна активно працює над розробкою власних безпілотників, які є одним із найефективніших видів озброєнь у війні проти росії.

Про це розповів керівник проєктів концерну "Укроборонпром" Олег Болдирєв в інтерв'ю виданню "Настоящее время", передає Укрінформ.

За його словами, нинішня війна рухається у напрямку битви роботизованих безпілотних систем, і Україна активно працює над тим, щоб забезпечити ними своїх захисників у необхідній кількості. За словами представника "Укроборонпрому", вже незабаром ЗСУ отримають на озброєння новий безпілотник, який допоможе їм завдавати ударів по тилу противника.

Читайте також: Іран може передати рф балістичні ракети та запустити спільне виробництво БПЛАБілий дім

Болдирєв зазначає, що дрон уже практично готовий і проходить випробування. За характеристиками БПЛА схожий на іранські дрони-камікадзе, але має деякі особливості, які роблять його унікальним.

"Він уже є. Я б назвав його "нульовим пацієнтом". Машина літає, говорячи про ударний безпілотник, мається на увазі варіант камікадзе. Але ми, українці, дуже жадібні люди. У нас будуть камікадзе з можливістю повернення", – сказав він.

Читайте також: ЗСУ за місяць отримали сім зразків безпілотників українського виробництва - Резніков

Болдирєв пояснив, що можливість "повернення" означає те, що дрони зможуть атакувати ворожі цілі кілька разів. Дальність польоту нових БПЛА складає 1000 кілометрів, а вага бойової частини безпілотника – 75 кілограмів.

В "Укроборонпромі" підкреслили, що розроблена модель безпілотників частково складається з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв'язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування дронів здійснюється вітчизняними фахівцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-