Люксембург розглядає надання Україні боєприпасів, дронів і бронемашин

Люксембург розглядає надання Україні боєприпасів, дронів і бронемашин

Укрінформ
Люксембург розглядає можливість надати Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, дрони і бронемашини.

Про це заявив національний директор із питань озброєння та координатор військової допомоги Люксембургу полковник Гай Гоффманн на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В нас дуже невеликі збройні сили, і ми виходимо з власної спроможності підтримати Україну. Від початку повномасштабної війни в Україні Люксембург надав Києву матеріальну підтримку та зброю на суму близько 77 мільйонів євро. Наразі ми розглядаємо можливість надіслати Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, а також дрони і бронемашини», - сказав Гоффман.

Він додав, що його офіс співпрацює з українськими колегами в Брюсселі і постійно обговорює найнагальніші потреби ЗСУ.

Читайте також: Вартість нового пакета військової допомоги від Британії - £50 мільйонів

Коментуючи надання Україні 3D-сканерів, полковник зазначив, що ця ініціатива виходила від Офісу Генерального прокурора України.

«Ми отримали запит від Генпрокурора України з питанням, чи міг би Люксембург допомогти з наданням цього обладнання. Ми підтримували ЗСУ різним обладнанням, але це також чудова нагода продемонструвати засудження воєнних злочинів і порушень гуманітарного права. Застосування цих 3D-сканерів допоможе швидше та ефективніше збирати докази воєнних злочинів», - зазначив національний директор із питань озброєння Люксембургу.

Читайте також: Лише повний захист українського неба спонукає рф до справжнього припинення війни - Президент

Він нагадав, що 3D-сканери вже прибули в Україну. «Гадаю, зараз відбувається навчання слідчих, які будуть ними користуватися», - зазначив Гоффман.

Як повідомлялося, Люксембург 13 листопада надіслав в Україну 30 3D-сканерів на загальну суму 1,3 мільйона євро. За допомогою цих приладів можна сканувати великі території та збирати докази щодо воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-