Співучасть Ірану у російському терорі має бути покарана – Зеленський

Співучасть Ірану у російському терорі має бути покарана – Зеленський

Укрінформ
Іран має відповісти за постачання зброї росії та співучасть у розв'язаному нею терорі.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

Він зазначив, що під час розмови із Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн він отримав підтвердження щодо надання макрофінансової підтримки для України. Сторони обговорили також допомогу у відновленні української енергетичної інфраструктури.

"Звичайно, обговорили сьогодні з пані Урсулою фон дер Ляєн посилення тиску на іранський режим. Його співучасть у російському терорі має бути покарана. І це питання ми винесемо не тільки на рівень наших традиційних партнерів. Увесь світ знатиме, що іранський режим допомагає росії подовжувати цю війну", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що якби не постачання Іраном зброї агресору, ми зараз були б уже ближчими до перемоги. Крім того, світ наблизився б до повного вирішення продовольчої кризи, до стабілізації на енергоринку, а також вирішення кризи вартості життя.

Читайте також: Президент подякував бійцям на Авдіївському напрямку за героїзм на полі бою

"Абсолютно кожен, хто допомагає Росії подовжувати цю війну, повинен разом з нею відповідати й за наслідки цієї війни", - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, Україна щоденно збиває мінімум по десять іранських дронів Shahed-136, хоча іранський режим стверджує, що, нібито, дав небагато дронів росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-