Зеленський подякував Греції за надання першої партії БМП-1

Зеленський подякував Греції за надання першої партії БМП-1

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Греції за надання першої партії БМП-1 та висловив сподівання на подальшу допомогу грецьких партнерів у боротьбі з російською агресією.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Греції Катериною Сакелларопулу пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я розповів, що відбувається у нас на передовій, про те, що вже надане Грецією озброєння робить свій внесок у протидію окупантам і захист українців. Подякував за відправлену нашій країні першу партію БМП-1», - сказав Зеленський.

Він також обговорив із грецькою колегою подальші можливості Греції допомагати Україні у відновленні територіальної цілісності.

Президент нагадав, що в Україні проживає велика грецька спільнота - близько 100 тисяч людей, проте їхні домівки здебільшого зруйновані російськими загарбниками.

Читайте також: Зеленський провів зустріч із президенткою Греції - говорили про оборону та економіку

«Визволення всієї нашої землі від окупантів поверне безпеку і тим районам України, де традиційно живе грецька спільнота. Україна стала домівкою для більш ніж 100 тис. греків, що проживають головним чином у східних регіонах, більшість міст та сіл - домівок грецької спільноти на українській землі - вщент зруйновані російськими терористами. Ми маємо повернути справедливість усім родинам українських греків, які втратили своїх близьких через російську агресію», - підкреслив глава держави.

Зеленський наголосив, що всі російські вбивці та кати мають бути притягнуті до відповідальності за скоєні ними злочини.

Президент також висловив сподівання на допомогу Греції у відбудові України.

Як повідомлялося, Президент Греції Катерина Сакелларопулу та міністр оборони Нікос Панайотопулос 3 листопада перебувають з візитом у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-